Taalopleidingen

Om een taal te leren heb je drie dingen nodig: een ervaren moedertaaldocent, de juiste taalprikkels, en een gepaste omgeving. Daarom geven wij bij Lingua Germanica de voorkeur aan lessen Nederlands voor individuen en kleine groepen bij ons ter plaatse. 

MET VISIE

Taalopleidingen Nederlands

Taal leer je in een aangepaste omgeving, met voldoende persoonlijke aandacht

Om een nieuwe taal te leren, heb je concentratie en aandacht nodig. Een omgeving zonder storende afleiding van werk of andere verplichtingen. Daarom kiezen wij er bewust voor om onze taalcursussen aan zeer beperkte groepen of individuen bij ons ter plaatse te geven. 
Dan krijgt u de juiste aandacht en begeleiding in de best mogelijke omstandigheden.

Een ervaren taaldocent weet wat zijn studenten nodig hebben

Tien jaar ervaring als taalleraar hebben ons iets geleerd over efficiënt taalonderwijs. Een jong kind leert een taal op spontane wijze, door te luisteren, te imiteren en te integreren. Tieners en volwassenen beschikken veel minder over die natuurlijke taalreflex. Ze moeten meer nadenken, studeren en vooral oefenen voor ze een taal onder de knie krijgen. Daarbij is de deskundige begeleiding van een bekwame moedertaalleraar van onschatbare waarde.

Taal leer je door de juiste prikkels

Er bestaan geen wondermiddelen om een taal te leren: een taal moet je kunnen horen (spreken) en zien (lezen). Naast voldoende auditieve en visuele prikkels heb je ook structuur nodig. Want een taal gebruik je bewust in een bepaalde situatie, met een specifiek doel. Daarom is het erg belangrijk voor ons om vooraf van u te horen waarom u Nederlands wilt leren. Om u de taalservice te kunnen geven die bij u past en die u nodig heeft.

Taalcoaching: uw imago telt meer dan ooit

Een correct en verzorgd taalgebruik geeft u of uw organisatie een positief imago. Sinds de opkomst van de nieuwe sociale media wordt alles wat u zegt, en vooral schrijft, door duizenden mensen tegelijk gehoord, gelezen en beoordeeld. Vandaar het belang van een geschikte huisstijl, taalmedium en formulering voor al uw boodschappen. Als taalexpert staan wij u daar graag in bij.

Lingua Germanica

Dalenborchstraat 27

2800 Mechelen, België

+32 (0)15 20 82 98

+32 (0)496 68 77 16

info@linguagermanica.be

Taal in evenwicht voor organisaties in beweging.

Schriftelijke en mondelinge taalhulp aan particulieren en organisaties.

Vraag nu voor een Nederlandse, Engelse of Duitse cursus.

Algemene voorwaarden - Privacy Policy