Over Lingua Germanica

Kent u Lingua Germanica nog niet?

Lees hier meer informatie over ons en leer ons kennen. Bij vragen kan u ons altijd contacteren.

 

Meer dan 20 jaar ervaring

Wie heeft Lingua Germanica opgericht?

Na zijn studies Germaanse filologie startte Christiaan Couturier als leraar Nederlands, Engels en Duits in de sociale promotie en het stedelijk onderwijs Mechelen. Na verschillende jobs in de verzekeringsector en in de sociale en culturele sector kwam hij in 1996 terecht bij de FOD Binnenlandse Zaken.

Hij startte in november 1996 op het Commissariaat-generaal voor de vluchtelingen. Hij vervulde er verschillende administratieve en coördinerende functies tot hij er in 2001 als vertaler begon. Dat jaar volgde hij ook met succes een postacademische vorming aan de KU Leuven “Vertalen op Europees niveau – Literair vertalen”.

VERLOOP

Lingua Germanica

Z

2006

In 2006 richtte hij Lingua Germanica op om als freelance taaldocent in bijberoep te werken. In die hoedanigheid was hij onder meer actief bij Languesdoc, Bruxelles Formation en later bij Eurospeak.

Z

2008

In 2008 verzorgde hij ook een cursus maatschappelijke oriëntatie in het Engels voor buitenlanders voor de vzw Prisma te Mechelen.

Z

2011

Van 2011 tot 2017 werkt hij als freelance vertaler-revisor Nederlands-Engels voor de vzw Utros. In die periode voltooide hij ook een opleiding copywriting van twee jaar bij Syntra.

Z

2012

In november 2012 gaf hij zijn ontslag als ambtenaar om voltijds zelfstandig aan de slag te gaan. Lingua Germanica wordt dan omgevormd tot een vertaal- en taaladviesbureau, waarbij de activiteiten van  beëdigd vertaler-revisor en taaldocent gecombineerd worden. In 2013 wordt hij ook beëdigd vertaler voor de verschillende taalcombinaties Nederlands, Engels en Duits.

Z

Permanente Vorming

Permanente vorming en “een gezonde geest in een gezond lichaam” staan centraal in het leven van Christiaan Couturier. Hij volgde verschillende cursussen in de aanvullende gezondheidszorg, waaronder tai chi, Bachremedies, voedingsleer en yoga. Zijn overtuiging: wie beweegt, blijft gezond

Zowel privé als professioneel streven we steeds naar het juiste evenwicht in denken en doen, naar het juiste woord op de juiste plaats, naar vertalingen die zowel woordelijk als naar de geest de brontekst getrouw weergeven.

Lingua Germanica

Dalenborchstraat 27

2800 Mechelen, België

+32 (0)15 20 82 98

+32 (0)496 68 77 16

info@linguagermanica.be

Taal in evenwicht voor organisaties in beweging.

Schriftelijke en mondelinge taalhulp aan particulieren en organisaties.

Vraag nu voor een Nederlandse, Engelse of Duitse cursus.

Algemene voorwaarden - Privacy Policy